Regelmatig krijg ik de vraag hoe ondernemers op een handige manier hun magazine online in WordPress kunnen publiceren. “Gewoon” de PDF online zetten is natuurlijk een optie. Maar wat als ik je nu vertel dat dit veel interactiever zou kunnen?

Je kan je natuurlijk afvragen of WordPress op zichzelf niet voldoende in staat is om een mooi interactief magazine te zijn met blogs, foto’s en video. Er zijn diverse geweldige voorbeelden te vinden zoals https://www.fortheride.com/. De website is hierbij zelf het magazine, inclusief alle interactieve content!

Maar ok, vaak is de ondernemer aan de lijn iemand die al een behoorlijke investering hebt gedaan in het maken van een offline magazine. Die komt tegenwoordig altijd samen met een PDF. Stel je nou voor dat je die online en bladerbaar beschikbaar wil maken. Best of both world zeg maar. Ik implementeer dan vaak de betaalde versie van Real3D Flipbook.

Real3D Flipbook, de online tool voor bladerbare PDF in WordPress

Met deze geweldige plugin transformeer je dan in no-time de statische pdf naar een online bladerbaar magazine. En niet onbelangrijk: responsief waardoor het ook goed werkt op tablet en mobiele telefoon 👍🏻👍🏻.