Biografie Noordzeekanaalgebied

In het Noordzeekanaalgebied staat veel te gebeuren. Energietransitie, waterberging, wonen, industrie, natuur, recreatie en mobiliteit vragen allemaal om ruimte. Deze gebiedsbiografie beschrijft aan de hand van zes thema’s de geschiedenis van het Noordzeekanaalgebied en brengt in kaart wat daar nu nog van te zien is. De kernkarakteristieken (‘Relicten’) in elk hoofdstuk vatten samen wat typerend is voor het thema in dit gebied, wat de eigenheid definieert, zonder er een waardering aan te koppelen. De tijdlijn laat de continuïteit en discontinuïteit in de ontwikkeling zien – en soms ook parallelle maar onafhankelijke ontwikkelingen – en definieert belangrijke periodes of juist trendbreuken.

De opdracht

Via MOOI Noord-Holland kwam ik in contact met de werkgroep voor dit project. De werkgroep bestaat naast MOOI Noord-Holland uit het Programmabureau NZKG en Provincie Noord-Holland. De opdracht was vrij snel duidelijk en de vormgeving was op een paar voorwaarden na vrij invulbaar.

De oplossing

Mag ik het zeggen? Ja, ik mag het zeggen: er best wel een mooi plaatje uit komen rollen wat technisch ook nog eens heel goed in elkaar zit.

Een onconventioneel menu met een handige subnavigatie en een tijdlijn die zich automatisch vult naarmate er blogberichten worden gevuld. Voor de klant eenvoudig onderhoud en voor alle bezoekers (ook mobiel natuurlijk) een optimale gebruikerservaring.

"Wauw dit ziet er goed uit zeg!"

Sanne

/ MOOI Noord-Holland

"Het is een hele mooie bio geworden!"

Jan Andries

/ Programmabureau NZKG