Kolping Academie

Naast de professionele voetbaltrainingen voor voetballers en keepers (meiden en jongens), besteedt Kolping Academie uit Alkmaar ook aandacht aan de mentale ontwikkeling!

Daarmee onderscheiden ze zich van reguliere trainingen en andere voetbalscholen door extra aandacht te besteden aan dit, vaak onderschatte, aspect. Kolping Academie maakt gebruik van het “Growth Mindset” principe, waarbij ze spelers leren uitdagingen aan te gaan en te groeien als voetballers.

De opdracht

Begin mei 2023 zaten we op een warme namiddag samen bij Kolping Boys in Oudorp. Trainers, verenigingsmanager, voorzitter en mijn persoon. Na 15 minuten waren we er wel uit. Het concept was uitgelegd en met het nodige huiswerk ging ik weg. Veel leuke ideeën maar nog niet echt een goed voorbeeld. Wel leuk dus ik had redelijk de vrije hand als het ging om het ontwerp. Ook moest er een logo komen en over de tenue’s was ook nog geen duidelijkheid.

Eisen: er moet een dynamische mogelijkheid komen om trainingen en evenementen te plaatsen. Daarbij moet het mogelijk zijn voor de bezoekers om af te rekenen. Bovendien moet het mogelijk worden om sponsoren wat meer uit te lichten.

De oplossing

Een paar maanden na ons eerste gesprek staat er mooi ontwerp (al zeg ik het zelf). Het logo heeft referenties naar de voetbalvereniging maar is toch meer van “nu”. Het is beschikbaar in verschillende formaten, kleuren en diapostief zodat het altijd ingezet kan worden.

Daarna heb ik de website ontworpen en gemaakt. Uiteraard goed rekening gehouden met de mobiele bezoekers. Trainingen en events kunnen online worden afgerekend via Mollie Mollie is een Nederlandse payment service provider die webwinkeliers voorziet van betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, bankoverschrijving, creditcardbetaling en betaling per mobiele telefoon. Wil je dit ook op je website of webshop? Neem contact op!.

Tussendoor was er een professionele fotoshoot waarbij ik de definitieve kleuren kon bepalen. Na afloop ontving ik de foto’s zodat ik alles kon bewerken en plaatsen.

"Wauw, dit ziet er mooi uit!"

Erik Burger

/ Kolping Boys