Voor velen zal het geen verassing zijn: er is weer eens een update van WordPress (4.6 “Pepper Adams”). Dat mag natuurlijk ook wel met wereldwijd 76,5 miljoen (!) websites die gebruik maken van dit Content Management System.

Op de kaart hieronder zie je bijvoorbeeld hoe vaak er iemand een nieuwe post, like of comment geeft via een WordPress website. Zo zijn er trouwens nog bijzonder veel meer statistieken te vinden over het gebruik van WordPress via https://wordpress.com/activity/.

Maar goed: een update dus. Er is elke week wel een update, de en groter dan de ander maar als WordPress een aparte naam geeft aan de update weet je dat er meer aan de hand is dan een kleine wijziging of bugfix. De engineers van WordPress hebben dit keer alle registers open getrokken om WordPress sneller te maken. Bovendien is het gebruik nog eenvoudiger geworden (dat kon dus schijnbaar).

Moet ik ook WordPress updaten?

Ja eigenlijk wel, updaten is altijd goed maar in dit geval helemaal. Zo horen we links en rechts al dat providers versies onder 4 überhaupt niet meer ondersteunen en deze websites zelfs dreigen te verwijderen. Ook wel logisch want die lopen een verhoogd risico om aangevallen te worden waarbij ook andere klanten op dezelfde server problemen kunnen krijgen.