Het is een actueel onderwerp waar dagelijks mee te maken hebben: hoe veilig is WordPress? Onlangs konden we u melden dat 25% (!) van alle websites wereldwijd inmiddels is voorzien van WordPress. Dat is mooi en fijn want WordPress is ook voor u waarschijnlijk het ideale content management systeem. Maar net als met de meeste hoge bomen, vangt WordPress ook veel wind. Hoe zorgt u er nou voor dat uw WordPress veilig is en veilig blijft?

WordPress is opensource

Dit is niet alleen voordeel maar ook een bedreiging. Code is beschikbaar en als er ergens een lek ontstaat in de veiligheid, dan weet iedereen dat die daar naar op zoek is. Continu zijn individuen en groepen op zoek naar lekken en zodra die gevonden zijn, gaan ze op zoek naar websites die deze lekken bevatten. En niet alleen WordPress zelf is hieraan onderhevig, maar ook alle plugins en thema’s kunnen de deur open zetten! Belangrijk is dus dat u WordPress, de plugins en de thema’s up-to-date houdt, maar ook controleert of de bouwers van de plugins of thema’s serieus hun code up-to-date houden.

Gebruik iThemes Security

Er zijn ongetwijfeld andere plugins maar in het enorme woud van mogelijkheden hebben wij gekozen voor deze plugin. Het geeft u (en ons) goede controle over de veiligheid. Belangrijk is dat u deze plugin juist inregelt, maar ook weer up-to-date houdt. Vandaag hebben we tussen 22:00 en 23:00 voor een druk bezocht webinar gevolgd om weer helemaal op de hoogte te zijn. Maak gebruik van die kennis en bel ons morgen meteen op om uw website eens goed door te nemen. U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Begin dan door de webinar eens goed te bekijken.

Als u gebruikt maakt van onze update service dan bent u al helemaal up-to-date.

Wachtwoorden

Alles is zo veilig als uw wachtwoord. Vandaag bleek dat het meest gebruikte wachtwoord 123456 was. Daarom adviseren we nog maar eens om gebruik te maken van een random aangemaakt wachtwoord en gebruik voor elke login een nader wachtwoord. Hoe kan u dat dan onthouden? Maak gebruik van KeePass , LastPass of een soortgelijke andere tool. Hiermee kunt u lange en moeilijke wachtwoorden aanmaken en beheren. U hoeft maar 1 wachtwoord te onthouden. Wilt u dat nog veiliger maken? Zet de database van de wachtwoordmanager in de cloud (OneDrive of DropBox bijvoorbeeld) en maak gebruik van een wachtwoord en een sleutelbestand die allen bestaat op uw lokale pc of mobiel apparaat. Bijkomend voordeel is dat u overal en altijd uw (moeilijke) wachtwoorden.

WordPress veilig

Er zijn nog wel een hele stapel zaken waar we u mee lastig kunnen vallen, maar we kunnen ons voorstellen dat voorgaande al te technisch en te veel is voor u. Bel vandaag nog onze experts om te kijken hoe we u kunnen helpen bij het beveiligen van uw WordPress website of webshop.