WordPress traag?

Natuurlijk is het leuk om te melden dat we weer een nieuwe website of webshop lanceren maar vandaag bloggen we weer eens inhoudelijk. We willen het graag hebben over snelheid. Snelheid van de website of webshop is een belangrijke graadmeter voor hoe tevreden onze klanten zijn met ons werk.

Als een website niet snel is (of niet snel voelt!) horen we dat over het algemeen vrij snel. Dat komt bij websites in onderhoud trouwens niet zo vaak voor omdat we ook op dit punt behoorlijke stappen maakten het afgelopen half jaar. Soms zit er wat anders in de weg: enorm succes. Zo veel bezoekers dat de website het ook even niet meer weet (en ook daar kunnen we oplossingen voor bieden trouwens).

Hosting

Verhalen van providers die zeggen dat er te veel plug-ins zijn geïnstalleerd of dat een shop nou eenmaal niet in WordPress hoort, vegen we resoluut van tafel. Hallo mijnheer de provider het is 2017! Voor een paar euro per maand weet niet hoeveel websites op 1 server “stouwen” en ze allemaal een beetje resources geven werkt gewoon niet meer.

Belangrijk dus om te weten bij wie je host, welke fysieke locatie heeft die server, hoeveel je krijgt voor die euro’s en met hoeveel andere domeinen je moet delen! Lastig maar kijk eens op https://www.tcpiputils.com/domain-neighbors wie je digitale buren zijn. Ga er maar van uit dat meer dan 100 een indicatie kan zijn dat je te maken hebt met een kiloknaller. We kunnen hier nog lang over uitweiden en waarschijnlijk heeft u helemaal geen zin in dit technisch gedoe maar als de hosting via ons loopt is dit in ieder geval tot in de puntjes geregeld. Laatste versies van PHP, gratis SSL en meer dan voldoende resources beschikbaar!

Plug-ins

Nu de (matige) providers daar toch altijd over beginnen: plug-ins kunnen inderdaad een bottleneck vormen. Wij hebben een vaste set van plug-ins waar we zeker van weten dat ze goed werken en ook goed samenwerken met elkaar. Daar bovenop zetten we ook nog een “speciaaltje” in: WP ROCKET. Geen zorgen wij betalen de licentie maar man wat zijn deze gasten goed. Zeker in combinatie met hosting die daar specifiek op werkt (zoals die van ons….duh) geeft dit echt een enorme boost aan de snelheid van onze producten. Elke keer als we het installeren galmt het (meestal slecht gezongen) Rocket Man van Elton John door onze kantoren.

Rocketman

“And I think it’s gonna be a long long time

‘Till touch down brings me round again to find

I’m not the man they think I am at home

Oh no no no I’m a rocket man

Rocket man burning out his fuse up here alone”

Content

Ja ook hier proberen we altijd goed op te letten maar we moeten er wel meteen bij zeggen dat “full screen” en “haarscherp” er voor zorgen dat we toch nog wel links en rechts wat (te) grote afbeeldingen plaatsen. Maar hey, het oog wil ook wat en als de raketmannen van hierboven goed hun werk doen valt het reuze mee. Neemt niet weg dat we nog erg veel voorbeelden tegenkomen waar doodleuk een bestand van 3,5 Mb (!) over de lijn gaat waar niet meer dan 400Kb nodig zou zijn. Niet zo fijn voor de (mobiele) bezoekers als je het ons vraagt.