Snelle plaatjes

Snelle praatjes vullen geen gaatjes en hebben we allemaal wel een keer gehoord. Snelle plaatjes: daar hebben we wel wat aan! Maar ja, hoe doe optimaliseer je nu een afbeelding zonder meteen een 6 jaar durende fulltimestudie Photoshop te volgen?

Verstand en techniek

Ik denk dat de oplossing afhankelijk is van twee factoren: common sense en techniek. Common sense zegt ons dat een afbeelding van 5 MB uit de camera niet zomaar 1 op 1 op het web gezet moet worden. Techniek, en het gebrek aan kennis daarvan, zorgt er toch vaak voor dat we common sense te negeren. Ook lekker snel natuurlijk en we zien achter wel of het negatieve gevolgen heeft voor de snelheid.

Imagify

HET GEHOOR OP ONZE GEBEDEN.

Voor common sense hebben we geen juiste plug-in kunnen vinden (gat in de markt?) maar voor de techniek gelukkig wel. Imagify lijkt het gehoor op onze gebeden aan de goden van snelheid op het web. Het voorkomt afbeeldingen van 5 MB niet maar zorgt er dan vervolgens op de achtergrond wel voor dat dit soort drukwerkbestanden worden verkleind naar een meer acceptabel formaat, ondanks het feit dat de gemiddelde 4G klant er niet zo veel hinder meer van ondervindt. En geef toe, de volgende keer in het maandelijkse rapport zie een A of een B er toch een stuk gezelliger uit dan een D of een E!

Doe mij ook maar snelle plaatjes!

EN EEN A- OF B-RATING

Klanten die bij nh websites een onderhoudscontract hebben, profiteren automatisch van deze service en plugin! Net als WP Rocket trouwens die ik inzet om websites snel te houden. Natuurlijk moet de website er dan wel aan toe zijn want sommigen gaan eigenlijk prima om met de mix van techniek en gezond verstand. Mocht je nou nog niet zo’n onderhoudscontract hebben, vraag dan naar de mogelijkheden van aparte installatie of een onderhoudscontract natuurlijk!

Ps. We hebben ons werk ook weer een beetje up-to-date gemaakt. Leuke projecten hoor, kijk maar!