Toen we in 2010 begonnen met nh websites wisten we het eigenlijk al, WordPress was (en is!) een goede keuze als Content Management Systeem (CMS). Wat we niet konden vermoeden is dat nu 5 jaar later ruim 25% van alle websites ter wereld (met en zonder CMS) gemaakt is met WordPress!

Wow, 1 op 4 websites……..daar werden wij ook wel even stil van. Als je het gaat vergelijken op websites met een CMS is zelfs 58,7% (!!) gemaakt met WordPress. We hebben in 2010 WordPress, Drupal en Joomla met elkaar vergeleken. Voor ons was de doorslaggevende factor het gebruiksgemak. Onze klanten (ja jullie daar) moeten er gewoon snel mee aan de slag kunnen. Content creëren en lekker actief met je website bezig zijn in plaats van een statische brochure op het web is ons devies.

De afgelopen 5 hebben onze klanten dat ook laten zien en hebben ze ons “geloof” in WordPress gedeeld. We hebben zelf ook veel geleerd en weten inmiddels van alle do’s en dont’s af als je WordPress als CMS in wil zetten (SEO, Social Media, snelheid, veiligheid). Nadeel van alle roem en faam is bijvoorbeeld dat WordPress altijd in trek is bij personen die je website zien als potentieel platform voor ongewenste javascripts en wat er allemaal niet mee gedaan kan worden. Daardoor is het gewoon belangrijk om updates in de gaten te houden van WordPress maar ook de plugins en thema’s zijn daarbij belangrijk.

Heb je een WordPress website en je wil je ook up-to-date zijn en blijven? Neem dan vandaag nog contact op met onze experts. Heb je nog geen website in WordPress? Ook geen probleem want schijnbaar hoor je dan bij die andere 75% die nog niet optimaal gebruik maakt van het internet als dan niet met een CMS. Neem dan ook maar contact op want we kunnen je heel eenvoudig uitleggen waarom je dat wel zou moeten doen!