Bedrijfsongevallen komen voor groot en Klein. Je kan je vinger lelijk open halen aan een plakband apparaat maar ook een vat met brandend zuur van de heftruck laten vallen. Wij wisten het ook niet, maar blijkbaar zijn er per jaar zijn er zo’n beetje een half miljoen geregistreerde bedrijfsongevallen in Nederland. En dan hebben we onze melding van “vinger-tussen-de-dvd-drive-van-laptop” nog niet eens mee geteld!

Iemand die deze risico’s voor je in kaart kan brengen en een plan kan schrijven om ze tot een minimum te beperken of bijvoorbeeld te kunne voldoen aan richtlijnen die de overheid oplegt heet een veiligheidskundige. Mooi woord tijdens een potje Scrabble overigens. Eerst Veilig, dan Veiligheid en uiteindelijk Veiligheidskundige met natuurlijk drie keer woord waarde, maar dat terzijde.

iRisc is een nieuwe bedrijf wat veiligheidskundigen inzet met jarenlange ervaring. Ze bieden ondersteuning op projectbasis doormiddel van het opstellen van RI&E’s, ondersteunen bij het opzetten van BHV-organisaties, zorgen voor veiligheidskundig toezicht en het opstellen van veiligheids- en gezondheidsplannen. Als iRisc langs is geweest voorkomen ze niet dat nooit meer brand uitbreekt, maar wel dat het risico tot een minimum is ingeperkt. Mocht er dan toch nog iemand roepen “Kijk uit, brand!” dan weet iedereen daar op een professionele manier op te reageren.
We hebben voor iRisc een nieuwe website gemaakt, maar met enige trots melden we ook dat het logo uit onze eigen koker komt. Neem snel eens een kijkje op www.irisc.nl.