Het is een beetje open deur maar tegenwoordig prediken we allemaal SaaS. Maar wat is SaaS nu eigenlijk en waarom maken wij er WaaS van?Plat gezegd is het software op een server beschikbaar stellen voor meerdere gebruikers. Dat kan natuurlijk door fysiek software te installeren (denk even in termen als Microsoft Word op een server installeren) maar dan bent u er natuurlijk nog niet. Bij veel softwareleveranciers (en ook Microsoft) gaat dan het licentie model een rol spelen. Er is dus veel voor te zeggen om gebruik te maken van een webapplicatie, SaaS in optima forma zeg maar. Uw software is immers voor meerdere gebruikers beschikbaar en die gebruikers hebben alleen een internetverbinding en een browser nodig om gebruik te maken van de software!

Webapplicaties hebben ook vaak een licentiemodel per gebruiker, maar kan daar gebruik van maken voor een vast en laag maandelijks bedrag. Mooi voorbeeld daarvan is Exact Online . Voor tientjeswerk per maand heeft u beschikking over een complete bedrijfssoftware voor je boekhouding, administratie en dat allemaal beschikbaar via uw browser!

Als je het zo bekijkt zijn onze nh websites op basis van WordPress dus eigenlijk WaaS, Websites as a Service! Beetje onzin natuurlijk want dat zijn websites altijd al geweest. Wat u wellicht niet weet is dat we via ons “moederbedrijf” ID Farm en TitanBiz precies dat leveren: SaaS in de vorm van webapplicaties, Webapplication as a Service WaaS. We maken al hele mooie WaaS oplossingen voor de publieke en private sector!

De Rabobank zegt zelf in https://www.rabobank.nl/images/tu_ict_dienstverlening_29751342.pdf dat wij als softwareleverancier de boot missen als we geen SaaS oplossingen bieden. U als gebruiker dan vervolgens ook door lokaal te blijven werken. Fijn dat ze hun aandacht voor de verandering weer eens op klanten richten maar dat wisten wij natuurlijk al lang en nu u ook!